Tóth Ferenc Egri Csillag Superior 2017

3,900 Ft

Védett eredetű száraz superior fehérbor

Szín: Szalmasárga bor aranyreflexekkel.
Illat: Friss, citrusos, muskotályos illat.
Íz: Ízében citrusok, herbák érződnek, kiegészülve egy kis muskotályossággal.

Halételekhez, szárnyasokhoz kiváló. 12-14 fokon fogyasszuk.

Alkoholtartalom: 13%
Évjárat: 2017
Kiszerelés: 0,75l

Borvidék: Egri borvidék

Leírás

Tóth Ferenc Egri Csillag Superior 2017
Tükrösen csillogó, aranyba hajló, de még szalmasárga színű bor. Illata enyhén mentás, édeskés. Ízében vajas kukorica, menta, ásványosság társul a fahordó jegyeihez. Karakán kis bor ez. Savai határozottak, de épp így adnak lendületet a bornak (és kóstolójának!). Kifejezetten hosszú, gyümölcsös a lecsengése, nyomatékosítva a bor karakterességét és sokoldalúságát.
Négyboros házasítás, – Hárslevelű, Olaszrizling, Királyleányka, Leányka- amelyben mind a négy fajtát külön-külön reduktív módon erjesztettük. A Hárslevelűt és az Olaszrizlinget másodtöltésű 5 hl-es hordókban érleltük tovább 5 hónapon keresztül. Áprilisban elvégeztük a házasítást, majd július 3-án palackoztuk. 4000 palack készült belőle.

Az Egri Borvár többgenerációs borászcsalád. Tóth Ferenc egri borász megszállott borász, a kadarka nagykövete, a Várvédő megálmodója, megannyi rangos díj birtokosa. Munkája elismeréseként 2013-ban megválasztották a 2012-es év egri borászának. Közép- (Királyleányka, Egri Leányka, Egri Csillag, Édes Lányom, Rosé, Kadarka Siller…) és felsőkategóriás borokat is termesztenek. Utóbbira jellemző az 1-1,5 éves hordós érlelés. Nagy potenciállal rendelkező vörösborok: a Várvédő, Egri Bikavér válogatás, Merlot válogatás, Cabernet Franc, Kékfrankos válogatás.

Tekintsd meg a <a href=”https://bor-ker.hu/termekkategoria/pinceszetek/toth-ferenc-pinceszet/”>Tóth Ferenc Pincészet</a> további borkínálatát.