Tóth Ferenc Egri Bikavér 2016

2,300 Ft

Védett eredetű száraz minőségi vörösbor

Szín: Karmazsin vörös
Illat: Egyszerre fűszeres és gyümölcsös karakterű.
Íz: gerincét a borvidék hagyományaihoz híven a fűszeres, határozott savkészletű kékfrankos adja. Ehhez az aromagazdagságot és a tökéletes harmóniát a gyümölcsös kadarka, a vaníliás Merlot és az ibolyás cabernet Franc nyújtja.

Ajánljuk magyaros ételek, marha és kacsa mellé.
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 14°C-on.

Alkoholtartalom: 13,53%
Évjárat: 2016
Kiszerelés: 0,75l

Borvidék: Egri borvidék

Leírás

Tóth Ferenc Egri Bikavér:

Egri Bikavér néven kizárólag védett eredetű száraz vörösbor hozható forgalomba. A bortermő táj világhírű bora a Bikavér, amely különféle vörösborok (Kékfrankos, Merlot, Pinot Noir, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Kadarka)házasítása: az alapborokat legalább egy évig kell fahordóban, majd házasítás után fél évig palackban érlelni. A Bikavér bor gerincét a borvidék hagyományaihoz híven a fűszeres, határozott savkészletű kékfrankos adja. Ehhez az aromagazdagságot és a tökéletes harmóniát a gyümölcsös kadarka, a vaníliás Merlot és az ibolyás cabernet Franc nyújtja. A bor játékos savaival, jó csersavaival, a fahordós érlelés finoman érezhető jegyeivel válik igazán komplexé. Egyszerre fűszeres és gyümölcsös karakterű. Vibráló, mégis könnyen értelmezhető. Összetett, telt, harmonikus bor, több éves potenciállal.

Az alapborok érlelése részben 60hl-es ászokhordókban, részben tölgyfa hordókban történt 16 hónapig. Házasítás után a bort letöltötték, melyet palackos érlelés követett.

Az Egri Borvár többgenerációs borászcsalád. Tóth Ferenc egri borász megszállott borász, a kadarka nagykövete, a Várvédő megálmodója, megannyi rangos díj birtokosa. Munkája elismeréseként 2013-ban megválasztották a 2012-es év egri borászának. Közép- (Királyleányka, Egri Leányka, Egri Csillag, Édes Lányom, Rosé, Kadarka Siller…) és felsőkategóriás borokat is termesztenek. Utóbbira jellemző az 1-1,5 éves hordós érlelés. Nagy potenciállal rendelkező vörösborok: a Várvédő, Egri Bikavér válogatás, Merlot válogatás, Cabernet Franc, Kékfrankos válogatás.

Tekintsd meg a <a href=”https://bor-ker.hu/termekkategoria/pinceszetek/toth-ferenc-pinceszet/”>Tóth Ferenc Pincészet</a> további borkínálatát.