Takler Kékfrankos 2016

1,850 Ft

Minőségi, száraz vörösbor

Szín: mély vörös…
Illat: Jellegzetes karakterű, intenzív, gyümölcsös illat…
Ízvilág: lendületes, intenzív, gyümölcsös íz, őszibarack és a grapefruit jegyeivel

Ajánljuk sertés sültekhez, magyaros ételekhez, lágy sajtokhoz.
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 15-16°C-on.

Alkoholtartalom: 12,5%
Évjárat: 2016
Kiszerelés: 0,75l

Borvidék: Szekszárdi borvidék

Leírás

Takler Kékfrankos 2016

Rendkívül üde, lendületes bor gazdag gyümölcsösséggel, legfőképp az őszibarack és a grapefruit intenzív jegyeivel.

Takler pincészet borairól

Dülő: Alsónána, Bátaszék, Hidaspetre
Évjárati sajátosság: Hosszú meleg nyár, mely hasonlóan folytatódott szeptember közepéig. Szeptember második fele hűvös és csapadékos volt. Október ismét meleg volt és napsütéses. Koncentrált tökéletesen beérett szőlők és elegáns savak jellemzik az évjáratot.

Családi vállalkozás, az 1700-as évek óta foglalkozik szőlőtermesztéssel, borkészítéssel a több mint kétezer éves múltra visszatekintő Szekszárdi borvidéken. Jelenleg 70 hektáron gazdálkodnak. Pincészetük kínálatában a világfajták borai, vagyis a Merlot, Cabernet Franc és Sauvignon mellett kiemelt hangsúlyt kapnak a tájjelegű vörösborok, a máig különlegességnek számító Kadarka, az egyre kedveltebb Kékfrankos, valamint az előbb említett fajták házasításával készített Szekszárdi bikavér. A vörösborok mellett üde rosé-t, valamint déli stílusú fehérborokat is készítenek. Borászati hitvallásuknak megfelelően sötét, testes, érett tanninokban gazdag, de bársonyosan lágy, egyedi ízvilágú borokat készítenek a vidék boraira jellemző fűszerességgel, zamatgazdagsággal.

Tekintsd meg a Takler Pincészet további borkínálatát.